+380969522339

Показати меню

Віза в ПАР

Умови отримання візи в ПАР

Документи:
• дві однакові недавні фотографії 3х4 см;
• анкета, заповнена та підписана заявником;
• закордонний паспорт, дійсний мінімум 1 місяць після закінчення поїздки (дві чисті сторінки);
• ксерокопія заповнених сторінок внутрішнього паспорта (по два розвороту на аркуші А4 з кожного боку);
• проїзні документи в обидва кінці із зворотного фіксованою датою;
• запрошення і ваучер від туроператора, зареєстрованого в ПАР, або запрошення від громадянина ПАР і копія його IC (вказати мету і терміни поїздки);
• при подачі запиту через турагентство - підтвердження маршруту, видане зареєстрованим в ПАР турагентством;
• підтвердження платоспроможності (мінімум $ 1000 на людину на весь час перебування в ПАР): Тревел-чеки, виписка з банківського рахунку або ксерокопія ощадкнижки;
• довідка з місця роботи на фірмовому бланку (англійською мовою): посада, стаж роботи, термін відпустки (включаючи період поїздки) і розмір окладу за 3 місяці або за 1 рік;
• для пенсіонерів - копія пенсійного посвідчення, для студентів та школярів - довідка з місця навчання (підтвердити, що навчальний заклад не проти відсутності дитини на заняттях в зазначений період);
• для неповнолітніх - оригінал та копія свідоцтва про народження;
• якщо дитина подорожує з одним батьком або третьою особою - нотаріально завірена згода на вивезення, а також ксерокопія паспорта батька, що залишається або батьків;
• оплачений консульський збір $ 47.

Вартість
51 ЄВРО

Термін видачі
10 днів

Термін дії
30 днів

Транзитна віза
Безвізовий транзит дозволено тільки для поїздки в третю країну тим самим або стикувальним рейсом (при наявності квитків на весь маршрут). Залишати транзитну зону аеропорту забороняється. Турист зобов'язаний вилетіти в той же день. Виняток - переліт через Йоганнесбург, де за попереднім повідомленням працівників авіакомпанії можна переночувати в прилеглому до аеропорту готелі.
Транзитна віза видається на 72 години і дозволяє одну або дві поїздки (їх передбачувана кількість вказується в заяві). Для її отримання необхідно заповнити анкету і надати закордонний паспорт, дві фотографії 3х4 см, проїзні документи в обидва кінці із зворотною фіксованою датою, візу в країну проходження (якщо є така потреба) і докази платоспроможності (тревел-чеки, виписка з банківського рахунку і т.п .). Консульський збір складає $ 47 і не стягується з дітей, вписаних в паспорт батьків. Відділ посольства ПАР залишає за собою право вимагати додаткові документи.

Митні правила
Гроші

Ввезення і вивезення іноземної валюти не обмежено, місцевої - до 500 ранд на людину.

Дозволено:
• ввезення до 400 сигарет, до 50 сигар, до 250 г тютюну (особам старше 18 років);
• до 2 л вина, до 1 л інших спиртних напоїв;
• до 50 мл духів, до 250 мл туалетної води;
• подарунків, сувенірів і речей особистого користування на суму не більше 500 ранд.

Заборонено:
• ввезення наркотиків;
• зброї (на мисливську в точці перетину кордону видається ліцензія строком на 180 днів);
• свіжих овочів і фруктів;
• вивезення необроблених алмазів, діамантів та дорогоцінних металів без сертифікату з магазину.