+380969522339

Показати меню

Віза на Багамські Острови

Умови отримання візи на Багамські Острови

Віза оформляється в посольстві Великобританії.

Документи:
• закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців (одна чиста сторінка);
• старий закордонний паспорт, якщо такий є;
• анкета VAF5 і додаткова анкета, заповнені англійською мовою і підписані заявником;
• дві недавні кольорові фотографії 3,5 х4, 5 см (одна кріпиться до анкети VAF5 степлером вздовж правого краю так, щоб скріпка не потрапляла на зображення);
• підтвердження платоспроможності (недавні виписки з банківських рахунків, квитанції про отримання зарплати або документи з печаткою з податкової інспекції). УВАГА! Довідки про обмін валюти або готівки не можуть бути підтвердженням фінансового благополуччя. До прямих доказів також не відносяться документи на рухоме і нерухоме майно, однак наявність копій цих документів значно збільшує шанси отримання візи;
• довідка з місця роботи на фірмовому бланку: всі координати підприємства, посада і оклад (бажано більше $ 700), підпис директора та головного бухгалтера, печатка;
• індивідуальним приватним підприємцям - ксерокопія свідоцтва про реєстрацію ПП / ПБЮЛ та постановку на облік у податкових органах;
• непрацюючим пенсіонерам - ксерокопія пенсійного посвідчення, довідка з місця роботи особи, що оплачує витрати на поїздку, або виписка з його банківського рахунку, заява за підписом даної особи про те, що вона оплачує всі витрати;
• для студентів - студентський квиток, довідка з місця навчання, довідка з місця роботи особи, що оплачує витрати на поїздку, заява за підписом даної особи про те, що вона оплачує всі витрати;
• для школярів - довідка зі школи, довідка з місця роботи особи, що оплачує витрати на поїздку, заява за підписом даної особи про те, що вона оплачує всі витрати;
• запрошення від приймаючої сторони: терміни поїздки, назва готелю, всі учасники поїздки, дати їх народження та номери закордонних паспортів, підтвердження броні готелю;
• оригінал і копія квитків в обидва кінці;
• дітям до 18 років - копія свідоцтва про народження, нотаріально завірена згода на вивезення дитини від батька / батьків. Якщо дитина подорожує без супроводу - нотаріально завірена довіреність від обох батьків на самостійний перетин кордону. Якщо один з батьків помер, позбавлений батьківських прав, пропав без вісті або знаходиться в невідомому напрямку і зв'язок з сім'єю не підтримує - надати відповідні документи: свідоцтво про смерть (нотаріально завірену копію), або довідку з міліції, або книжку матері-одиночки.

Вартість
524 гривні

Термін видачі
Від 10 днів до 3 тижнів

Термін дії
6 місяців або 1 рік

Транзитна віза
Якщо виїзд з країни відбувається в день прибуття і турист не покидає територію аеропорту, тоді транзитна віза не потрібна. Для безвізового транзиту необхідні документи, що підтверджують законність в'їзду в наступну країну, а також квитки на весь подальший маршрут. Іноземні громадяни, які прибувають на Багами для посадки в місцевих портах на круїзні судна або яхти, повинні мати квиток на судно або виписку з суднової ролі, яка підтверджує резервування місця на яхті.

Митні правила
Гроші
Ввезення і вивезення іноземної валюти не обмежено.
Вивезення місцевої валюти в розмірі понад 70 багамських доларів на людину - тільки з дозволу Центрального Банку Багам.

Дозволено:
• ввезення до 200 сигарет, або 50 сигар, або 450 г тютюну (особам старше 18 років);
• до 0,94 л міцних алкогольних напоїв і до 0,94 л вина;
• будь-яких інших товарів і виробів вартістю 100 американських доларів.
Для вивозу сільськогосподарських продуктів, рослин всіх видів і різьблення по дереву потрібен дозвіл Міністерства сільського господарства і рибальства країни.

Заборонено:
• транзит наркотичних і вибухових речовин;
• зброї без відповідних дозволів;
• предметів історико-культурної цінності.