+380969522339

Показати меню

Судовий зал

Судовий зал

Місцезнаходження — Poststr. 28
Метро — станція Alexanderplatz ліній U2, U5, U8
Міська електричка — станція Alexanderplatz S5, S7, S9, S75
Телефон — +49 (30) 241 56 97


Берлінський судовий зал - це реконструйоване приміщення на вулиці Постштрассе 28, розташоване в історичному центральному окрузі Мітте. Оригінальна будівля судової зали аж до його знесення вважалася одним з найстаріших світських будівель міста.

Судовий зал був побудований з цегли в 1270 р. в готичному стилі. Спочатку будівля була з'єднана з ратушею на розі вулиць Шпандауер і Ратхаусштрассе. На першому поверсі будівлі знаходився суд присяжних, на другому поверсі суду першої інстанції. Фриз, огинаючий центральну колону першого поверху, виконаний ще в романському стилі, символізував своїми фігурами тварин пороки і дурість. Колони, що підтримують нервюрний звід другого поверху, були замінені в 1555 р. на колони епохи Відродження з гербами Берлінських бургомістрів. Поряд з шибеницею до судового залу був приєднаний ганебний стовп. Він знаходився на вулиці, поруч із вхідними дверима, де сьогодні розміщена пам'ятна дошка. «Kaak» - пташина скульптура з посміхаючимся людським обличчям і вухами віслюка була символом образ і насмішок і відносилася до ганебного стовпа.

Знесення та реконструкція
В ході розширення старої ратуші в 1692-1695 рр.. за проектом Йоганна Арнольда Нярінга зовнішній фасад судової зали був оформлений в стилі бароко. У 1871 р. будівлю було знесено у зв'язку з будівництвом Червоної Ратуші. Частини будівлі судової зали були піднесені в подарунок Вільгельму I і в 1871-1872 рр.. будівля була відновлена ​​Іоганном Генріхом Штраком на території парку Бабельсберг. Сьогодні будівля являє собою павільйон із цегли з вільним входом. При цьому середньовічний матеріал явно належить XIX століттю. Великі вікна з ажурними орнаментами при відновленні будівлі були відреставровані, так само, як і верхня частина фасаду з фіал.

При будівництві Червоної ратуші в фундамент вежі була вмонтована копія центральної колони. Відлитий скульптурний фриз зберігається в Бранденбурзькому музеї. За часів НДР, в 1985-1987 рр.. судовий зал був ще раз побудований в ході перебудови кварталу Ніколайфіртель за рішенням магістрату Берліна. Реконструйований зал знаходиться поблизу початкового місця розташування, недалеко від Червоної ратуші. У той час як відновлений Штраком в парку Бабельсберг судовий зал був виконаний в готичному стилі, реконструкція, яка перебуває в Берліні, з оформлення фасаду в стилі бароко більш близька до XVII століття.


Судовий зал